serum

Serum

Vår nya film handlar om ett hemligt serum, ett som får huden att fräta. Men i vanliga fall är serum ganska harmlösa 🙂

Vad är ett serum?

Många är det som undrar vad ett serum är för något. På den senaste tiden har internet exploderat av nya rön om hudvård och hårvård där serum har varit en stor grej. Serum är egentligen inte så krångligt och vetenskapligt som det kanske låter. Det är en kräm som tränger ännu längre ner i huden, där inte vanliga hudkrämer kommer åt. Där dagkrämer och nattkrämer bara tränger in i det översta hudlagret så har serumet ännu mindre molekyler vilket gör att serumet kan tränga ännu djupare. Det är alltså effektivt och smart sätt att få din hud att må ännu bättre. Och se ännu bättre ut! Serum kan kosta lite mer än vanliga krämer, men det räcker väldigt länge eftersom att man bara behöver använda några få droppar!

När ska man använda serum?

Det kan vara svårt att veta när man ska använda serum, morgon eller kväll? Varje dag eller någon gång i veckan? Serum kan du tillföra till din vanliga rutin och använda varje dag. Det gör hela din rutin ännu mer verkningsfull och du kommer märka resultat enormt snabbt. Du lägger på serumet på huden efter du har rengjort och lagt på en återfuktande dagkräm eller nattkräm

Vad finns det för olika serum?

Det finns verkligen en uppsjö av serum på marknaden. Eftersom att hudvård snabbt har gått och blivit en enorm trend så har marknaden följt med. Det finns serum som återfuktar på djupet, det finns serum som tillför lyster, det finns serum som gör att huden åldras mer långsamt. Man måste gå till sig själv och tänka på vad för problem man har eller vad man vill förbättra med sin hud. Om du tillexempel har väldigt torr hud som rekommenderas en återfuktande serum. Har du å andra sidan problem med pigmentering eller missfärgningar så finns det serum för det. Det bästa med serum är att du kan punktbehandla och använda hur många olika serum som helst.

Hårserum och fransserum?

Det finns såklart ännu fler typer av serum. Ett serum för håret är perfekt hårvård, och gör att håret ser mindre frissigt ut. Det är djupverkande precis som serum för ansikte.
Ett fransserum gör att dina fransar blir längre. Perfekt för dig som har korta fransar och inte vill lägga alla dina pengar på ögonfransförlängningar. Ögonfransserum kan dock irritera ögat så var alltid försiktig och uppmärksam, använd serumet varsamt.