Kan man kamma löshår i hårförlängning?

Det är klart att du kan borsta och kamma ditt löshår. Men det är viktigt att du tänker på rätt sätt när du kammar dig. Löshåret sitter trots allt inte fast i ditt huvud som vanliga hårstrån gör. Och din hårförlängning kommer inte att ersättas av nya hår på naturlig väg.

Kamma löshår varsamt

Det viktigaste är att kamma och borsta löshår på ett varsamt sätt. Det betyder att du bör använda en borste för löshår som är mjuk. Det finns särskilda kammar och borstar som rekommenderas för dig som har hårförlängning. Gemensamt för dessa är att de är mjuka och därmed inte sliter på håret.

Red ofta ut ditt hår!

Ett viktigt tips för dig som vill hålla ordning på dina extensions och slippa tovor och trassel är att redan ut det ofta. Du bör till exempel kamma igenom med fingrarna då och då. Men tänk på att ha rena händer när du gör detta! Om du smutsar ner löshåret med händerna måste du ju tvätta det mer och det kan också slita på hårförlängningen.

Balsam när du borstar och kammar

Ett annat tips är att kamma löshår med balsam. När du tvättar håret och sedan behandlar med balsam kan du alltså passa på att kamma igenom. Då blir det lättare att hålla håret fint och utan trassel även när det torkar.

Om du borstar håret när du fönar det ska du vara lite försiktig. Det här är en behandling som kan ha en slitande effekt på din hårförlängning. Ta tips från din frisör och lär dig att hantera löshåret på bästa möjliga vis för att minska behovet av att kamma och för att borsta på rätt sätt.