Fototapeter som passar i vardagsrummet

Tänk dig en hel vägg som ser ut som en skogsdunge. Eller kanske bara en nisch där det verkar som att du har ett enormt akvarium. Med fototapeter kan du skapa rum i rummet. Det är mycket vanligt att dekorera vardagsrum med den här typen av tapeter. Det finns vissa motiv som passar särskilt bra för rummet där alla umgås.

Fototapeter som skapar stämning

När du väljer bland fototapeter för vardagsrummet är det ofta stämningen som står i fokus. Vilken känsla vill du ha i detta rum som ni använder dagligen? Många tycker att det är viktigt med en lugn känsla. Då kan motiv som föreställer natur och vatten vara bra val.

Då det ska slappnas av framför tv och i fåtöljer kanske ni inte vill ha motiv som kräver för mycket uppmärksamhet. Det kan också vara skönt med foton som för tankarna till sådant som ger mer energi. Om ni inte kan resa till ett vattenfall inom den närmsta tiden kan det monteras upp på vardagsrumsväggen!

Stämningen som eftersöks kan också vara något som handlar mer om stil. Kanske blir det ett läckert val med en hel vägg som föreställer en storstad någonstans i världen. Det ger ju inte direkt mysassociationer. Om stilen i vardagsrummet är mer metallisk och modern och det även används för jobb kan den här typen av motiv vara bra val.

Något annorlunda men väl anpassat

Det går också att välja fototapeter som är ovanliga. De får folk att stanna upp och bara titta. Om det ska vara något som är lite konstigt bör det ändå vara något som rimmar väl med resten av rummets inredning. Om det blir för spretigt kan vardagsrummet upplevas som en plats som det är lite jobbigt rent mentalt att vistas på.